Ruch w dziale niewielki więc podratuję nieco statystyki... Chodzi za mną kij a'la Scott G. Niestety trudno o ten nieprodukowany już blank, szklaki niby są ok ale przy holu ryby blank jakby nie przenosił tych wszystkich szarpnięć walczącej ryby jak robi to węgiel, z kolei węgiel potrafi być "za sztywny" i rybka przytrzymana na krótkim dyszlu zdarza się, że zrywa przypon. O mięciutki węgiel trudno dzisiaj.... Spróbowałem więc cts-a vintage #4 8' - na razie tylko na sucho... Nad wodę ruszam z nim na początku kwietnia. Kij zaskoczył mnie tym, że jest dużo szybszy niż można było przypuszczać ale na szczęście ma głębokie ugięcie - może będzie dobrze

....
Uchwyt Struble U-17 + wytoczyłem insert z jakiegoś stabilizowanego drewienka, uchwyt sklejany z plastrów, winding check z tekstolitu, stripping Alps, przelotki Batson w kolorze tiCh, nić w kolorze biskupim...
Rozstaw wziąłem taki jak Winston WT 8' kierując się tym, że to też wędka dosyć miękka. Chociaż analizując fotkę ugięcia nie wiem czy strippinga nie dać ciut niżej.... w ogóle to dolnik ma bardzo małą średnicę, mógłby być deczko mocniejszy - ale wszystko wyjdzie na rybach

.
kwiat
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 12 mar 2012, 18:30 przez
kwiat, łącznie zmieniany 1 raz.