I nadejszła wiełkopomna chwiła . Dzisiaj poszła pod piłę ta niby czeczota brzozowa. Okazało się, że to bardzo twarde drewno. Dla przypomnienia wyglądało to tak :
Piła miała ciężkie zadanie. Po wycięciu deseczki i przeheblowaniu ukazały się piękne słoje.
A po wstępnym wytoczeniu, materiał na rączki do igieł wygląda tak:
Myślę, że to będzie dobry materiał na inserty i okładziny noży również, hehehehe
a finisher w rozmiarze ciut większym od tych najlepszych na świecie jakie od Ciebie mam?? (znaczy rozstaw a nie długość "członka" znaczy się trzonka)??
Dental 0.9 zapewniam bo znalazłem w "skarbach" jeszcze krążek....
PS . drewienko obojętne i nie musi być czeczota
Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wnerwiają...
Janusz bardzo twarde?
Namierzyłem kilka i teraz nie wiem czy podejść do tematu z piłą ręczną i wyciąć samą "czeczotę", czy poprostu wpaść kulturalnie że spalinowa i położyć całe drzewka?
i czemu to nie działa...
"Fajka to skuteczny sposób nadania nawet najgłupszej twarzy inteligentnego wyglądu"
W zasadzie jak chcesz obalić drzewko, które spełnia pewne kryteria (chodzi o wiek, zdaje się, ze to się mierzy po obwodzie pnia metr nad ziemią) to musisz mieć pozwolenie na wycinkę. Nawet jak sam posadziłeś. Sam w sensie właściciel działki. Do tego dochodza szczegółowe przepisy dla gatunku chronionych. Co ciekawsze, samo drzewko chronione być nie musi, ale już np bluszcz, które je obrasta owszem. I wtedy zadyma. Inny wydział, inne przepisy, inne pieczątki itd...
A jak zwalisz drzewko sam, bez papierologii, a do tego Twój sąsiad w specyficzny sposób pojmuje pojęcie społeczeństwa obywatelskiego, to kara murowana. I kary wyliczają sukinsyny tak, jakby to drzewko co najmniej z metali szlachetnych było...
Z każdym dniem rośnie liczba ludzi, którzy mogą pocałować mnie w dupę.....
----------------------------------------------
(...) We suggest using a skagit head of around 720grains with this rod, but please be aware in accordance to the new EU FlyFishing safety directive, we heavily recommend the use of steel-capped wading boots, protective goggles, and a safety helmet when using skagit heads of this weight!
Pisałem elaborat właśnie o wycinaniu drzew w lesie i na własnej posesji, ale jak widzę to Wuj mnie uprzedził. Na wszystko trzeba mieć papiery i odpowiednią pieczątkę, by zapobiec niepotrzebnym kłopotom i problemom.
Biblioteki ze wzgledow finansowych niedlugo beda wymieniane jednym tchem z mamutami.
„To straszna ignorancja dziennikarzy, ponieważ PKB nie spadło, ale ma niższe tempo wzrostu”.
Czyli co nawet jak jest to prywatna działa w tym przypadku to muszę urządzać partyzantkę?
Oczywiście zakładamy za nie mam papierów na wycięcie tych narośli.
i czemu to nie działa...
"Fajka to skuteczny sposób nadania nawet najgłupszej twarzy inteligentnego wyglądu"
Swoją drogą dziwnie, nie? Masz drzewko, które sam posadziłeś, ale skubane wyrosło, słońce zasłania, albo nie daj Bóg jest zagrożeniem w trakcie wichur - trza o pozwolenie prosić. Kopiesz grządki, bo dzieciakom trza kartofli, czy innej rzodkwi, i znajdziesz garnuszek z małymi, nieczytelnymi okrągłymi blaszkami - trza państwu oddać.... Chcesz remont zrobić - znowu pozwolenie potrzebne.... Zastanawiam się, po cholerę nam własność prywatna, jak i tak gówno możesz na własnym kawałku ziemi zrobić...
A tak na poważnie - jak garnuszek się komuś trafi, to znam takiego jednego, który słyszał o pewnym gościu, którego sąsiad spotkał człowieka co wie jak sobie z takim problemem poradzić.
(...) We suggest using a skagit head of around 720grains with this rod, but please be aware in accordance to the new EU FlyFishing safety directive, we heavily recommend the use of steel-capped wading boots, protective goggles, and a safety helmet when using skagit heads of this weight!
Nowatek pisze:Ku... to jak brata mojego ojca ktoś kiedyś skontroluje to chyba będzie musiał żyć z 500 lat żeby spłacić kary .
Mam nadzieje że nie podpierdzieli kto mu te drzewo zawsze rąbie .
Czyli co nawet jak jest to prywatna działa w tym przypadku to muszę urządzać partyzantkę?
Oczywiście zakładamy za nie mam papierów na wycięcie tych narośli.
Co innego narośl, a co innego całe drzewo. A stryja pozdrów. Ma facet jaja