Strona 2 z 2

Re: Osełka

: niedziela, 5 lut 2012, 23:49
autor: Jędrek

Re: Osełka

: poniedziałek, 6 lut 2012, 00:50
autor: Nowatek

Re: Osełka

: poniedziałek, 6 lut 2012, 10:41
autor: Kuba Chruszczewski
No i z recki na knives wygląda, że chyba warto.

Re: Osełka

: środa, 8 lut 2012, 00:37
autor: Jędrek
No i zbaraniałem ...
Jest na alledrogo Turnbox za 70 pln (z wysyłką) - "zwykły" i za 110 pln diamentowy.
A w tej cenie co ten ostatni jest tysz Smith's 3 w 1.

I masz babo placek ...

Re: Osełka

: czwartek, 9 lut 2012, 09:56
autor: JJP2
Ja po wielu próbach i testach ostatnio zanabyłem triangla takiego jak ma Kuba. Jest super! :peace:
Efektem tego zakupu jest konieczność nauczenia towarzystwa w domu pracy super ostrymi nożykami. :faja:

Re: Osełka

: czwartek, 9 lut 2012, 21:11
autor: Jędrek
Piotrek, a jakie to były próby i testy (modele itd ...)?

Re: Osełka

: piątek, 10 lut 2012, 15:15
autor: JJP2
Kamień szlifierski (m.in. lidlowe płytki), osełki okrągłe (masarskie), ostrzałki kuchenne (firmowane Victorinox-em).
I przestań sępić na Kubie dwa razy do roku tylko zaserwuj sobie taki zestawik :kij:

Re: Osełka

: piątek, 10 lut 2012, 15:25
autor: cygant
Wszystkie systemy V bardzo ułatwiają pracę..jednak tak czy siak warto trenowac ostrzenie z łapy...lidlowe płytki, kuchenniak i ostrzyć. Dla treningu.

Re: Osełka

: piątek, 10 lut 2012, 19:32
autor: Jędrek
No mam te płytki lidlowe, ostrzę na nich kuchenniaki, ale ... dziś nawiedził mnie, w domu mym, sam Tijok z Szanowną Małżowinką Swą i... miałem wykład m.in. na temat osełek ... i inne wykłady też ...

Re: Osełka

: piątek, 10 lut 2012, 20:24
autor: cygant
To co piliście dobrego ? :D

Re: Osełka

: piątek, 10 lut 2012, 22:37
autor: Jędrek
Herbatę z cytryną i miodem ...

poza tym On nic-jako kierowiec, jego Lepsza Połowa dostała kusztyczek czeremchówki :-)

Re: Osełka

: sobota, 11 lut 2012, 16:20
autor: zdariusz
Ja zakupiłem sobie fajną ostrzałkę w sklepie myśliwskim.

Re: Osełka

: niedziela, 19 lut 2012, 19:39
autor: harp
http://www.youtube.com/watch?v=KhdHqc-Q ... ure=fvwrel" onclick="window.open(this.href);return false;
jak ostrzą zawodowcy

Re: Osełka

: niedziela, 19 lut 2012, 21:50
autor: Kuba Chruszczewski
Ciekawe. Zupełnie inna "filozofia" filetowania. W kregu kultury europejskiej wypracowano do tego celu zupełnie inne ostrze - wszyscy znamy fileciaka. Wąski, wiotki, krawędź tnąca obowiazkowo idzie lekkim łukiem. A tu?.. Tasak prawie, gruby, ciężki, "geometryczny" w dodatku. No, ale nie tylko tam u nich inne :) .