Strona 2 z 4

: środa, 14 paź 2009, 18:00
autor: tijo
Tak - coś nowego, może to przyniesie powiew świeżości i odmieni MM. :)



I zapewni liczną obsadę w zabawie

: poniedziałek, 26 paź 2009, 21:35
autor: Jarek Koszarowski
Mam pytanie: musi być koniecznie skórka z parówki czy może być też z kiełbasy lub innej wędliny?

Czy dozwolony jest Body Stretch?

: poniedziałek, 26 paź 2009, 22:32
autor: cygant
No jak dla mnie to obligatoryjnie skórka z parówki :) Body srecz absolutnie niet :wink:

: poniedziałek, 26 paź 2009, 22:40
autor: Krzysztof Łyczek
Body stretch raczej nie przejdzie, parówkę trzeba kupić, chodzą słuchy , że Admin ma udziały w masarniach :) i chce zwiększyć sprzedaż.

I rygor straszny, ani piórka, ani biotsu , ani quila............

Trzeba zrobić coś z niczego wzorem Mc Gyvera.

Za to zjem sobie parówkę jako odpad materiałowy.

Przy okazji witaj Jarku- to miłe forum jest.

: poniedziałek, 26 paź 2009, 22:46
autor: Jarek Koszarowski
a skórka z kiełbasy może być?

pytam bo mam tylko te wstrętne strech 'e i skórki z kiełbasy właśnie a parówek nie jadam bo to świństwo :)

Kiedyś nagminnie stosowałem skórę z wędzonej makreli i gdzieś jeszcze nawet takową mam :) może być?

: poniedziałek, 26 paź 2009, 22:56
autor: tijo
Witam

niestety na chwilę obecną wymogiem jest zastosowanie obrzydliwej skórki z parówki.

Body stretch odpada, co do kiełbachy - proszę poczekajmy na dysputę reszty władzy łod eMeMa, ale obawiam się ze bez zakupu paróweczki sztuk raz się nie obejdzie. Taki zamysł jest ala Macgyver, nie wiem czy sie sprawdzi, ale chyba lepsze to niż klepanie utartych wzorów, po raz enty.



Jeszcze widzę ze błąd jest - nie ma podanej daty zakończenia przyjmowania - sobota 31 października to obowiązujący termin na dostarczenie zdjęcia Waszej propozycji.

: poniedziałek, 26 paź 2009, 23:08
autor: Jarek Koszarowski
OK - wszystko jasne.

Jutro kupuję paroweczkę :wink:

: wtorek, 27 paź 2009, 00:54
autor: venom
skórka z kiełbasy może byc :)

Przecież te "normalne" parówki były i chyba są nadal w oryginalnym jelicie :)

A skoro to tez parówka...

Myslę że nikt nie zauwazy róznicy :wink:

: wtorek, 27 paź 2009, 00:56
autor: tijo
Przyjdzie Darek Paulat i Ci wytłumaczy dlaczego parówka a nie kiełbaska. Parówka i basta.

: wtorek, 27 paź 2009, 00:58
autor: cygant
Co to za naginanie jest ? Parówka jest w temacie a nie sucha krakowska. :p

: wtorek, 27 paź 2009, 00:59
autor: venom
ciekawe czy odróżnisz Tomek skórkę zdjętą z białej kiełbasy od skórki zdjętej z grubej parówki :wink:



<span style="font-weight: bold">Edit:</span>

Poza tym sam napisałeś "skórka" a nie "osłonka białkowa" :P :evil:"0" />

: wtorek, 27 paź 2009, 03:19
autor: Darek Paulat
</span><table width="90%" cellspacing="1" cellpadding="3" border="0" align="center"><tr> <td><span class="genmed"><b>venom napisał:</b></span></td> </tr> <tr> <td class="quote">ciekawe czy odróżnisz Tomek skórkę zdjętą z białej kiełbasy od skórki zdjętej z grubej parówki :wink:



<span style="font-weight: bold">Edit:</span>

Poza tym sam napisałeś "skórka" a nie "osłonka białkowa" :P :evil:"0" /></td> </tr></table><span class="postbody">



Marian - nie myl pojeć.

Pomiedzy jelitem na białą kiełbasę a skórką z parówki jest straszna przepaść. Ciekawe czy odróżnisz lipieniową suchą sieczkę od głowacicowego streamera :D



Baiła kiełbasa jak i gruba parówka jest pakowana do naturalnego jelita wieprzowego z tym że gruba parówka jest najpierw troszkę podwędzana

( dlatego ma troszkę inny kolor) i potem parzona a biała kiełbasa jest tylko parzona.

Natomiast my mamy zastosowac skórkę z parówki czyli cienkiej paróweczki która to parówka jest pakowana w rodzaj zabarwinego woreczka i to z kolei nie ma nic wspólnego z osłonkami kolagenowymi o których piszesz.



Możesz mi wierzyć na słowo. W :D iem co mówię

: wtorek, 27 paź 2009, 10:50
autor: tijo
Wiedziałem, że na Ciebie można liczyć.

: wtorek, 27 paź 2009, 11:17
autor: Nowatek
No to już wszystko wiadomo, to teraz panowie dawać te muchy :!: :evil:"0" />

: wtorek, 27 paź 2009, 12:35
autor: cygant
Ja tu nie chce odróżniac, ja wierze w uczciwośc i poszanowanie przyjętych zasad :p