Mucha Miesiąca - Pażdziernik 09 - Temat

Moderator: Paweł Ziętecki

tijo
Posty: 2695
Rejestracja: piątek, 29 sty 2010, 22:15
imię: Tomasz
nazwisko: Zawiliński
Lokalizacja: Wieluń

Post autor: tijo »

Tak - coś nowego, może to przyniesie powiew świeżości i odmieni MM. :)



I zapewni liczną obsadę w zabawie
Jarek Koszarowski
Posty: 1142
Rejestracja: piątek, 29 sty 2010, 22:16
imię: Jarek
nazwisko: Koszarowski

Post autor: Jarek Koszarowski »

Mam pytanie: musi być koniecznie skórka z parówki czy może być też z kiełbasy lub innej wędliny?

Czy dozwolony jest Body Stretch?
cygant
Posty: 5652
Rejestracja: piątek, 29 sty 2010, 22:15
imię: Tomek
nazwisko: Cygan
Lokalizacja: Świątniki Górne /k Krakowa
Kontakt:

Post autor: cygant »

No jak dla mnie to obligatoryjnie skórka z parówki :) Body srecz absolutnie niet :wink:
Krzysztof Łyczek
Posty: 603
Rejestracja: piątek, 29 sty 2010, 22:16
imię:
nazwisko:
Lokalizacja: Kraków/ obecnie Warszawa

Post autor: Krzysztof Łyczek »

Body stretch raczej nie przejdzie, parówkę trzeba kupić, chodzą słuchy , że Admin ma udziały w masarniach :) i chce zwiększyć sprzedaż.

I rygor straszny, ani piórka, ani biotsu , ani quila............

Trzeba zrobić coś z niczego wzorem Mc Gyvera.

Za to zjem sobie parówkę jako odpad materiałowy.

Przy okazji witaj Jarku- to miłe forum jest.
Jarek Koszarowski
Posty: 1142
Rejestracja: piątek, 29 sty 2010, 22:16
imię: Jarek
nazwisko: Koszarowski

Post autor: Jarek Koszarowski »

a skórka z kiełbasy może być?

pytam bo mam tylko te wstrętne strech 'e i skórki z kiełbasy właśnie a parówek nie jadam bo to świństwo :)

Kiedyś nagminnie stosowałem skórę z wędzonej makreli i gdzieś jeszcze nawet takową mam :) może być?
tijo
Posty: 2695
Rejestracja: piątek, 29 sty 2010, 22:15
imię: Tomasz
nazwisko: Zawiliński
Lokalizacja: Wieluń

Post autor: tijo »

Witam

niestety na chwilę obecną wymogiem jest zastosowanie obrzydliwej skórki z parówki.

Body stretch odpada, co do kiełbachy - proszę poczekajmy na dysputę reszty władzy łod eMeMa, ale obawiam się ze bez zakupu paróweczki sztuk raz się nie obejdzie. Taki zamysł jest ala Macgyver, nie wiem czy sie sprawdzi, ale chyba lepsze to niż klepanie utartych wzorów, po raz enty.



Jeszcze widzę ze błąd jest - nie ma podanej daty zakończenia przyjmowania - sobota 31 października to obowiązujący termin na dostarczenie zdjęcia Waszej propozycji.
Jarek Koszarowski
Posty: 1142
Rejestracja: piątek, 29 sty 2010, 22:16
imię: Jarek
nazwisko: Koszarowski

Post autor: Jarek Koszarowski »

OK - wszystko jasne.

Jutro kupuję paroweczkę :wink:
venom
Posty: 3480
Rejestracja: piątek, 29 sty 2010, 22:16
imię: Marian
nazwisko: Stępniewski
Lokalizacja: Rypin

Post autor: venom »

skórka z kiełbasy może byc :)

Przecież te "normalne" parówki były i chyba są nadal w oryginalnym jelicie :)

A skoro to tez parówka...

Myslę że nikt nie zauwazy róznicy :wink:
tijo
Posty: 2695
Rejestracja: piątek, 29 sty 2010, 22:15
imię: Tomasz
nazwisko: Zawiliński
Lokalizacja: Wieluń

Post autor: tijo »

Przyjdzie Darek Paulat i Ci wytłumaczy dlaczego parówka a nie kiełbaska. Parówka i basta.
cygant
Posty: 5652
Rejestracja: piątek, 29 sty 2010, 22:15
imię: Tomek
nazwisko: Cygan
Lokalizacja: Świątniki Górne /k Krakowa
Kontakt:

Post autor: cygant »

Co to za naginanie jest ? Parówka jest w temacie a nie sucha krakowska. :p
venom
Posty: 3480
Rejestracja: piątek, 29 sty 2010, 22:16
imię: Marian
nazwisko: Stępniewski
Lokalizacja: Rypin

Post autor: venom »

ciekawe czy odróżnisz Tomek skórkę zdjętą z białej kiełbasy od skórki zdjętej z grubej parówki :wink:



<span style="font-weight: bold">Edit:</span>

Poza tym sam napisałeś "skórka" a nie "osłonka białkowa" :P :evil:"0" />
Darek Paulat
Posty: 407
Rejestracja: piątek, 29 sty 2010, 22:16
imię: Darek
nazwisko: Paulat
Lokalizacja: Chrzanów

Post autor: Darek Paulat »

</span><table width="90%" cellspacing="1" cellpadding="3" border="0" align="center"><tr> <td><span class="genmed"><b>venom napisał:</b></span></td> </tr> <tr> <td class="quote">ciekawe czy odróżnisz Tomek skórkę zdjętą z białej kiełbasy od skórki zdjętej z grubej parówki :wink:



<span style="font-weight: bold">Edit:</span>

Poza tym sam napisałeś "skórka" a nie "osłonka białkowa" :P :evil:"0" /></td> </tr></table><span class="postbody">



Marian - nie myl pojeć.

Pomiedzy jelitem na białą kiełbasę a skórką z parówki jest straszna przepaść. Ciekawe czy odróżnisz lipieniową suchą sieczkę od głowacicowego streamera :D



Baiła kiełbasa jak i gruba parówka jest pakowana do naturalnego jelita wieprzowego z tym że gruba parówka jest najpierw troszkę podwędzana

( dlatego ma troszkę inny kolor) i potem parzona a biała kiełbasa jest tylko parzona.

Natomiast my mamy zastosowac skórkę z parówki czyli cienkiej paróweczki która to parówka jest pakowana w rodzaj zabarwinego woreczka i to z kolei nie ma nic wspólnego z osłonkami kolagenowymi o których piszesz.



Możesz mi wierzyć na słowo. W :D iem co mówię
tijo
Posty: 2695
Rejestracja: piątek, 29 sty 2010, 22:15
imię: Tomasz
nazwisko: Zawiliński
Lokalizacja: Wieluń

Post autor: tijo »

Wiedziałem, że na Ciebie można liczyć.
Nowatek
Posty: 1709
Rejestracja: piątek, 29 sty 2010, 22:15
imię: Tomek
nazwisko: Nowatkowski
Lokalizacja: Płock/Stary Kraszew

Post autor: Nowatek »

No to już wszystko wiadomo, to teraz panowie dawać te muchy :!: :evil:"0" />
cygant
Posty: 5652
Rejestracja: piątek, 29 sty 2010, 22:15
imię: Tomek
nazwisko: Cygan
Lokalizacja: Świątniki Górne /k Krakowa
Kontakt:

Post autor: cygant »

Ja tu nie chce odróżniac, ja wierze w uczciwośc i poszanowanie przyjętych zasad :p
ODPOWIEDZ